Het netwerk is actief binnen regio Eindhoven
Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop/Mierlo, Heeze/Leende, Nuenen/Gerwen/Nederwetten, Oirschot, Reusel/De Mierden, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.
U kunt contact opnemen met het netwerk door een mail te sturen naar [email protected]. Via het overzicht van de teams in de regio vindt u het telefoonnummer per regio.
Het Netwerk Dementie Eindhoven e.o. is een samenwerkingsverband in de regio Eindhoven. In het netwerk werken verschillende zorgorganisaties zoals ziekenhuizen, huisartsenpraktijken, thuiszorgorganisaties en verpleeghuizen samen aan zorg en ondersteuning voor mensen met dementie in de thuissituatie. De zorgtrajectbegeleider vervult hierin een belangrijke coördinerende rol en helpt om de zorg en ondersteuning op elkaar af te stemmen.
Als u twijfelt of u dementie hebt, is het belangrijk om contact op te nemen met uw huisarts. De huisarts kan u onderzoeken. Daarna kan een eventuele diagnose worden gesteld en kunnen passende zorg en ondersteuning worden ingezet.
Er is geen verschil tussen een zorgtrajectbegeleider en casemanager dementie. Het zijn twee benaming voor dezelfde functie. In regio Eindhoven gebruiken we meestal de term zorgtrajectbegeleider.
In principe blijft de zorgtrajectbegeleider betrokken gedurende de hele periode dat u thuis woont. Mocht u worden opgenomen, dan wordt de zorg overgedragen aan het verpleeghuis.
Voor de inzet van een zorgtrajectbegeleider is een wachttijd. Deze wachttijd kunt u vinden op de pagina Start begeleiding.
De inzet van een zorgtrajectbegeleider wordt vergoed vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekering. U hoeft geen eigen bijdrage te betalen. Vanaf het moment dat er een indicatie is voor de Wet langdurige zorg (Wlz), wordt de zorgtrajectbegeleider daaruit vergoed. Voor meer informatie, kijk op de pagina Kosten en vergoedingen.
Zodra u de diagnose dementie hebt gekregen, wordt u aangemeld bij de zorgtrajectbegeleiding. Dit gebeurt via de huisarts of specialist. U kunt dus niet zelf een zorgtrajectbegeleider aanvragen. Daarna wordt er contact met u opgenomen over het traject en de mogelijke wachttijd.
Lees meer over de inzet van een zorgtrajectbegeleider.
De zorgtrajectbegeleider ondersteunt u en uw naasten bij alle vragen die u tegenkomt in het leven met dementie zo lang u thuis woont. Samen met u en uw naasten kijkt de zorgtrajectbegeleider wat er nodig is, zodat u uw leven kunt invullen op een manier die bij u past. De zorgtrajectbegeleider kent de weg in het soms ingewikkelde zorgland en heeft goede contacten met andere zorgverleners. Denk hierbij aan de huisarts thuiszorg en andere zorgorganisaties in de regio. Ook ondersteunt de zorgtrajectbegeleider bij regeltaken zoals het aanvragen van een indicatie of aanpassingen in de woning.
Lees meer over de zorgtrajectbegeleiding.
Met zorgtrajectbegeleiding wordt de ondersteuning bedoeld van mensen met dementie en hun naasten in de thuissituatie. De zorgtrajectbegeleider begeleidt u en uw naaste(n) in het leven met dementie. Zo denkt de zorgtrajectbegeleider met u mee over passende zorg en mogelijkheden voor wonen en welzijn.
Lees meer over de zorgtrajectbegeleiding.