Zorgtrajectbegeleider

Zorgtraject-begeleiding

U staat er niet alleen voor!

Wat is zorgtrajectbegeleiding

De zorgtrajectbegeleider is een onafhankelijke en vaste begeleider voor mensen met dementie én hun naasten. De zorgtrajectbegeleider helpt om te gaan met de ziekte en met de gevolgen ervan in het dagelijks leven. Een zorgtrajectbegeleider denkt mee, informeert, adviseert en  begeleidt. 

Dementie is een ingrijpende ziekte voor zowel de persoon met dementie als de omgeving. Wanneer u of uw naaste de diagnose dementie krijgt, zult u naast een bevestiging van uw gevoelens ook veel vragen hebben. U loopt tegen emotionele of praktische problemen aan, waarbij het soms lastig is deze op een goede manier aan te pakken of mee om te gaan.
Een zorgtrajectbegeleider kan u hierbij ondersteunen. Als vast aanspreekpunt kijkt zij samen met u naar ondersteuning op maat. Dit alles heeft als doel om zo lang, prettig en  veilig mogelijk in de eigen vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen.

Iedereen met een diagnose dementie komt in aanmerking voor zorgtrajectbegeleiding. Een huisarts of specialist kan u doorverwijzen. Ook als er een sterk vermoeden is van dementie kan een zorgtrajectbegeleider meedenken.
De zorgtrajectbegeleider heeft goede contacten met andere zorgverleners, zoals de huisarts, thuiszorg en zorgorganisaties in de regio.
Zij kent de weg in het soms ingewikkelde zorgland.
De afspraken worden in overleg met u gepland, afhankelijk van wat u prettig vindt. 
Samen gaat u op zoek naar de beste oplossingen, mogelijkheden en aanpak. 

De zorgtrajectbegeleider wordt betaald uit de basisverzekering van uw zorgverzekering,  u betaalt hiervoor geen eigen bijdrage.

"Fijn om iets voor mensen te kunnen betekenen"

Maartje, Zorgtrajectbegeleider 

"Heel fijn om te weten dat er altijd iemand met je meedenkt"

Piet Gorissen, echtgenoot

"Ik kon altijd terecht bij Marieke, zij dacht mee als we vragen hadden"

Sjaan, dochter

Man met foto