Alzheimer café Eindhoven 21 maart 2022

Door: Alzheimer café Eindhoven

Op maandag 21 maart weer Alzheimer Café in het DAF-museum Eindhoven 

Na een onzekere periode met diverse maatregelen, mogen we op maandag 21 maart gelukkig weer ‘live’ bezoekers ontvangen in het Alzheimer Café in Eindhoven. We houden de afstandsmaatregel in acht. U bent van harte welkom om aan te sluiten! Het Alzheimer Café Eindhoven vindt plaats in het DAF-museum, Tongelresestraat 27 te Eindhoven. Het café duurt van 19.30u tot 21.00u; inloop is vanaf 19.00u. 

Deze avond staat in het teken van het effect van muziek bij dementie. Onze gast Evelien Mescher is werkzaam als neurologisch muziektherapeut in de regio Eindhoven. Ook geeft zij met regelmaat door het hele land lezingen en voorlichting over de inzet en mogelijkheden van muziektherapie, zo ook bij vergeetachtigheid of dementie. Haar missie is om muziektherapie meer bekendheid te geven en voor iedereen toegankelijk te maken. Ook is zij nauw betrokken bij het project ‘miracles of music’, dat zij samen met andere enthousiastelingen in 2016 is gestart. Het is voor velen bekend, dat muziek een positieve invloed heeft op mensen. Dat geldt ook voor mensen met dementie. Muziek kan worden gebruikt om contact te maken, maar ook om verhalen en herinneringen op te halen of om emoties los te krijgen. Hoe werkt dit precies? Wat kan muziektherapie bijdragen in het dagelijks leven? Evelien Mescher spreekt aan de hand van praktijkvoorbeelden over muziek en de waarde daarvan voor mensen met dementie. 

Het doel van het Alzheimer Café is het creëren van een ontmoetingsplaats voor een ieder die met dementie te maken heeft. Of je nu kampt met de diagnose, een naaste of professional bent; iedereen is welkom om informatie op te doen en gedachten en ervaringen uit te wisselen, aan de hand van allerhande thema’s rondom het onderwerp dementie. Het café wordt gedraaid door ervaren vrijwilligers, elk op hun eigen manier bekend met dementie. Tijdens iedere bijeenkomst staat een specifiek onderwerp centraal, maar is er ook altijd ruimte voor andere vragen, ervaringen of opmerkingen. U bent van harte welkom om deel te nemen! 

 

Aanmelden 

Aanmelden voor deze avond is niet langer verplicht, maar mag wel. Voor aanmelding en vragen kunt u terecht bij Thea van den Hurk – Sturme, op t.sturme@alzheimervrijwilligers.nl. We hopen u weer in het Alzheimer Café te ontmoeten! 

 

Volgende cafés 

Het Alzheimer Café Eindhoven vindt iedere 3e maandag van de maand plaats. Soms wordt hier van afgeweken, wanneer dit i.v.m. feestdagen of anderszins bijzondere dagen beter uitkomt. De volgende cafés vinden plaats op: 

Maandag 11 april: “angst en stemmingsveranderingen bij dementie” 

Maandag 16 mei: “hoe zorg je voor jezelf als ‘mantelzorger’? 

Maandag 20 juni: “reminiscentie”