Het eerste Alzheimer Café van 2023 op 16 januari staat in het teken van ‘Diverse verschillende soorten van dementie’.  

Dementie is een verzamelnaam voor ziektebeelden waarbij geheugenproblemen meestal op de voorgrond staan. Afhankelijk van de oorzaak zijn er verschillende vormen van dementie te onderscheiden. Vanavond zal Serge Roufs, Specialist ouderengeneeskunde Eindhoven, dieper ingaan op deze verschillende vormen van dementie en de veranderingen waarmee u in het algemeen te maken krijgt. Daarnaast is er aandacht voor uw individuele vragen, want het verloop van het dementieproces is voor iedereen verschillend. 

We ontvangen u graag in het Summa College aan de Willem de Rijkelaan 3 in Eindhoven. Op 16 januari vanaf 19.00u bent u van harte welkom. We starten om 19.30u met het onderwerp, en sluiten rond 21.00 af. Komt u met de auto? Er zijn voldoende gratis parkeerplekken binnen de poorten van het Summa College.  

Het doel van het Alzheimer Café is het creëren van een ontmoetingsplaats voor eenieder die met dementie te maken heeft. Of je nu kampt met de diagnose, een naaste of professional bent; iedereen is welkom om informatie op te doen en gedachten en ervaringen uit te wisselen, aan de hand van allerhande thema’s rondom het onderwerp dementie. Het café wordt gedraaid door ervaren vrijwilligers, elk op hun eigen manier bekend met dementie. Tijdens iedere bijeenkomst staat een specifiek onderwerp centraal, maar is er ook altijd ruimte voor andere vragen, ervaringen of opmerkingen. U bent van harte welkom om deel te nemen!  

Voor vragen kunt u terecht bij Thea van den Hurk – Sturme, op [email protected]. Kijk voor meer informatie ook op www.dementie.nl.  We hopen u in het Alzheimer Café te ontmoeten.