Let op: februari is de 2de maandag i.v.m. carnaval!

Op maandag 13 februari staat het Alzheimer Café in Eindhoven in het teken   van ‘euthanasie bij dementie’. 

Er zal een documentaire worden vertoond, genaamd: “DOKTER KEES”- zoekend naar de wil van Willy

Deze documentaire gaat over de ethische dilemma’s van euthanasie en wilsbekwaamheid. Wanneer kan je zelf beslissen of je wil leven? 

Kan op basis van een wilsverklaring euthanasie worden verleend?

In de documentaire staat Willy centraal.

Hij heeft dementie en niet-aangeboren hersenletsel. 

De familie zoekt samen met dr. Kees naar wat het beste is voor Willy. 

Na de vertoning vindt een nagesprek plaats, samen met ‘Dokter Kees” van Gelder. 

Afbeelding met persoon, person, muur, binnen

Automatisch gegenereerde beschrijving

Deze avond start om 19.30u en duurt tot uiterlijk 22.00u. U bent van harte welkom in het Summa College, aan de Willem de Rijkelaan 3 in Eindhoven. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor vragen kunt u terecht bij Thea van den Hurk-Sturme, op [email protected].

Alzheimer café Eindhoven maandag 20 maart 2023

Toneelvoorstelling van Ervarea

“de dementie van Jet & Harrie”

Als dementie je leven ‘binnenwandelt’ lijken er twee werelden te ontstaan: 

die van Jet (degene die aan dementie lijdt) en die van Harrie (alle mensen die met Jet te maken hebben).  Hoe verder het ziekteproces vordert, hoe meer die twee werelden van elkaar verwijderd raken. En evenredig met het verdriet dat daarmee gepaard gaat, groeit vaak ook het onbegrip. 

Waarom loopt Jet steeds achter me aan? 

Waarom is ze nergens meer voor te porren? 

Maar ook: wie is die persoon die zich Harrie noemt en me in een vreemde omgeving bij vreemde mensen aan een tafel zet? 
Waarom mag ik niet naar huis? 

In de voorstelling volgen we Jet en Harrie, vanaf het moment dat zij als actieve ouderen, met pensioen, samen van het leven genieten, tot het moment dat Jet in een zorginstelling woont en Harrie haar dagelijks bezoekt. Door de spelers van ‘Ervarea’ gaan we beter begrijpen wat er in het hoofd van Jet gebeurt, en  kan Harrie zichzelf en de omgeving inzetten om het contact met Jet te  verbeteren.

Deze avond start om 19.30u. U bent van harte welkom in het Summa College, aan de Willem de Rijkelaan 3 in Eindhoven. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor vragen kunt u terecht bij Thea van den Hurk – Sturme, op [email protected].

Doe de geheugentest

Doe de geheugentest Maak je je zorgen over het geheugenverlies van jezelf of je naaste? Ben je bang dat er misschien sprake is van beginnende dementie? Doe dan onze geheugentest. Deze geeft je geen diagnose, maar kan je wel geruststellen of juist prikkelen om contact op te nemen met de huisarts voor verder onderzoek.

Onvergetelijk Van Abbe  

Het Van Abbemuseum organiseert speciale rondleidingen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Individuele bezoekers zijn samen met hun mantelzorger welkom op iedere tweede maandag van de maand tussen 14.30-16.00 uur. Prijs: €7,50 per deelnemer, inclusief entree. Voor meer informatie of aanmelden: 

https://vanabbemuseum.nl/programma/programma/onvergetelijk-van-abbe-11/

Let op in april bestaat onvergetelijk van ABBE 10 jaar om dit te vieren zijn zij nu een programma aan het maken. Neem een regelmatig een kijkje op hun site voor meer informatie. 

Dementie.nl 

Ons online platform www.dementie.nl is er voor iedereen die te maken heeft met dementie. Of je nu mantelzorger bent of zelf dementie hebt. Op ons platform krijg je tips 

en informatie over leven met dementie. Ook kun je hier verhalen lezen, je eigen ervaringen delen en vragen stellen aan deskundigen en lotgenoten.

DementieLijn 

Heb je een vraag over de zorg voor je naaste, of heb je behoefte aan een luisterend oor? Bel dan gratis de DementieLijn op tel. 0800-5088

De DementieLijn biedt zeven dagen per week een luisterend oor en advies bij omgaan met dementie.

Heeft u zich al eerder aangemeld, dan ontvangt u elke maand van ons deze mail. Wenst u deze mail niet meer te krijgen meld u dan af bij  [email protected]