Cursus: Dementie, en nu?

Nadat de diagnose dementie (een vorm van)  gesteld is, zijn er vaak heel wat vragen. Praktische vragen, b.v. hoe ga je om hygiëne of hoe houd je contact met familie, vrienden en kennissen? Maar ook vragen op emotioneel vlak. Hoe lukt het je te zorgen voor de naaste met dementie en ook goed voor jezelf te zorgen? Bovendien voelen mantelzorgers van mensen met dementie zich vaak alleen.

In deze cursus  krijgen mantelzorgers  van een naaste met dementie inzichten, kennis en vaardigheden om beter om te gaan met moeilijke situaties.

Daarnaast is er ruimte voor reflectie met lotgenoten over de behandelde onderwerpen. De bijeenkomsten worden gegeven voor een vaste groep.

De kosten bedragen € 84,95 voor de gehele cursus, inclusief cursusmap. Voor mantelzorgers die ingeschreven staan kost de cursus € 64,95. Een aantal zorgverzekeraars vergoeden deze kosten vanuit een aanvullend pakket. Mochten de kosten toch een probleem zijn, neem dan vooraf contact op met de medewerkers van het Steunpunt Mantelzorg.

Wanneer: maandag 23 en 30 januari, 6, 13 en 27 februari, 6 en 13 maart van 10 tot 12 uur
Waar: vergaderzaal van de Veldwijzer, Sterrenlaan 15, Veldhoven
Aanmelden: [email protected] / [email protected] of tel. 040-254 00 66