Op 1 mei 2020 om 15.00 uur was de officiële aftrap van het gratis online hulpplatform ‘Mentale Kracht 040’ voor mentale klachten. GGzE zet hiermee, samen met Welshop, haar kennis en kunde online in voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken. ‘Mentale Kracht 040’ geeft praktische oplossingen om deze coronatijd mentaal zo goed mogelijk door te komen. www.mentalekracht040.nl is gratis en voor iedereen toegankelijk.

GGzE wil als grote GGZ-aanbieder met ‘Mentale Kracht 040’ een bijdrage leveren aan de mentale gezondheid van alle bewoners in de regio Eindhoven en daarbuiten. Hiermee ondersteunt zij bovendien huisartsen en werkers uit andere sectoren die te maken hebben met mensen in psychische nood. Om dit platform extra kracht bij te zetten, wordt samenwerking gezocht met regionale partners en gemeente Eindhoven. Met ‘Mentale Kracht 040’ sluit Eindhoven aan bij de landelijke campagne die de overheid maandag 27 april startte, voor aandacht van mentale problemen.

GGzE biedt waardevolle informatie die verzorgd wordt door deskundigen: psychologen, psychiaters, ervaringsdeskundigen, coaches en e-health specialisten. Handige tips, geruststellende vlogs, bemoedigende verhalen, leerzame webinars en praktische trainingen. Kortom: een digitale plek voor meer rust in je hoofd en het bevorderen van je veerkracht: www.mentalekracht040.nl